Home        Aukje        Quantum Touch       Helen met energie       Huis reinigen
Spiegelen      Relaties      Ego       Innerlijk kind       Contact       Links

 

Mijn naam is Aukje Oppersma - Sikkema (1964), ik ben getrouwd en we hebben 3 kinderen. 

De naam DAGAZ is van een rune; de naam heeft te maken met een nieuwe kijk op het leven, nieuwe inzichten die leiden tot een nieuwe weg die wordt ingeslagen. Deze nieuwe weg is voor mij heel duidelijk en ik sla hem dan ook heel bewust in.

Dagaz betekent ook: licht, doorbraak, optimisme, dageraad, en nieuw
begin……….. heel erg toepasselijk en toen ik deze rune zag, wist ik dat dit de naam voor mijn praktijk moest gaan worden!

Na een periode van ongeveer 10 jaar, waarin ik vele lessen heb geleerd en patronen heb doorbroken ben ik gaan zien dat niets voor niets gebeurt. En dat dingen die mij overkwamen een bedoeling hadden. Wat tot gevolg had dat ik me openstelde voor de lessen die ik had te leren, op het moment dat ik mij openstelde kwamen er geestelijke begeleiders die mij leerden om te kijken naar mijzelf in bepaalde situaties. Zij hebben mij ook geleerd om te vertrouwen op mijn eigen kracht en wijsheid. Dit alles gebeurde heel natuurlijk en met heel veel liefde.

Want alles is liefde….. en liefde voor jezelf is de basis voor iedereen om te groeien. Groeien naar jezelf, het vinden van je ware kern door te luisteren naar jezelf; naar je lichaam, gevoel en gedachten. Conditionering (door bijvoorbeeld opvoeding), vaste patronen en overlevingsmechanismen durven loslaten, is wat ik geleerd heb. En dan vanuit mijn eigen gevoel keuzes maken, die goed waren voor mij en mijn ontwikkeling. De liefde voor mezelf en voor anderen bracht mij waar ik nu ben…… maar ik blijf leren en openstaan voor  de lessen die er nog voor mij te leren zijn, omdat ik mij graag wil blijven ontwikkelen.

In mijn praktijk help ik mensen om hun eigen zelfbewuste keuzes te maken en om te vertrouwen op zichzelf en op hun eigen gevoel. 
De jaren hiervoor waren nodig om te leren van bepaalde ervaringen  en mensen die ik ontmoette. 2005, waarin ik ook de opleiding tot Kindertolk heb afgerond, was voor mij het keerpunt. In 2007 heb ik de opleiding tot Quantum Touch Practitioner gedaan.

De afgelopen jaren heb ik cliënten duidelijk proberen te maken dat een lichamelijke of geestelijke klacht niet op zichzelf staat, pijn is een teken van het onderbewuste, pijn staat ergens voor, hoofdpijn bijvoorbeeld heeft te maken met loslaten, dit kan weer loslaten betekenen op heel veel vlakken, misschien heeft de cliënt iets meegemaakt in het verleden waar hij/zij nog heel boos over is of hij/zij vindt dat ze alles in de hand moet houden of controleren moet. Mijn ervaring is, dat wanneer iemand ontdekt wat hij/zij niet kan loslaten, er iets gebeurt, diegene wordt zich bewust van zijn/haar reacties op bepaalde gebeurtenissen of mensen. Wanneer dit bewustzijn er is, kan de cliënt hiermee 'aan de slag' en de hoofdpijn verdwijnt helemaal, wanneer hij/zij ook bepaald gedrag verandert. 

We scheppen ons eigen leven…. De goede en de minder goede gebeurtenissen….
We komen ze tegen om te leren en te kunnen kiezen…. 
Te kiezen om het morgen anders te doen…..