Home        Aukje        Quantum Touch       Helen met energie       Huis reinigen
Spiegelen      Relaties      Ego       Innerlijk kind       Contact       Links

 

Innerlijk kind

Het innerlijk kind is het kindje dat in ieder van ons nog zit, je ben allemaal immers kind geweest. Je innerlijk kind heeft gevoelens van onbevangenheid, onvoorwaardelijke liefde, verwondering, blijheid, magie en eenvoud in zich. Als kind waren we allemaal zo, maar het leven heeft ons gevormd tot wie we nu zijn met al onze gedachten, gevoelens en overtuigingen.

Een baby huilt bijvoorbeeld omdat hij warmte en liefde wil van zijn moeder, echte diepe warmte en liefde, een kind voelt puur en diep. Maar ouders, die ook opgevoed en door hun leven gevormd zijn, kunnen vaak niet meer bij die diepe warme kern. Een kind communiceert van hart naar hart, van kern naar kern. Een kind voelt dwars door de ouder heen, kinderen vragen om zuiverheid. Ouders zijn gevormd door hun leven; door opvoeding, opvattingen, gedachten en kunnen door alles wat hun geleerd en afgeleerd is, vaak niet meer bij deze kern.

Een kind is puur, maar deze puurheid wordt niet behouden, omdat iedereen wordt gevormd, door opvoeding, scholing, omgang met andere mensen etc.. Zo komen er laagjes om die puurheid heen, laagjes door het leven dat we leven. (in mijn stuk over ego ga ik hier dieper op in)

Je innerlijk kind kan naast fijne ervaringen ook pijnlijke ervaringen hebben gekend. Hoe klein we ook waren we hebben door deze pijnlijke ervaringen overtuigingen aangenomen over het leven. Overtuigingen als "ik mag er niet zijn", "ik ben niet goed genoeg", "ik moet alles alleen doen" of "volwassenen zijn niet te vertrouwen". Om niet steeds gekwetst te worden heeft het kind een pantserlaagje gebouwd.

Dit pantserlaagje heeft je als kind geholpen om te overleven. Maar in ons volwassen leven werken deze overtuigingen op onbewust niveau nog steeds door en ze beïnvloeden ons in het dagelijks leven. Ze houden ons gevangen in oude en soms heel ongezonde gewoontes. Ze bepalen ook hoe we naar onszelf kijken; hoe vrij of onvrij we zijn, hoe open of gesloten we zijn. Ze beïnvloeden ons denken over onszelf en de mensen om ons heen. 

Innerlijk kind healing

Om helderheid te krijgen over de bron van oude (beperkende) patronen, spanningen of onvrede over de manier van leven is er de innerlijk kind healing. We gaan dan liefdevol terug naar dat kindje van toen en we kijken naar de pantserlaagjes die het heeft gebouwd……..

Op deze manier ga je dan op zoek naar jezelf; naar je eigen identiteit en kracht, dit is best eng. Omdat het betekent dat overtuigingen en gedachten losgelaten mogen worden, dit zijn vaak overtuigingen en verwachtingen van onze ouders, leraren, vrienden/vriendinnen. Het was logisch dat die overgenomen hebt, maar kloppen ze ook? Passen ze werkelijk bij jou?

Overtuigingen kunnen zijn:
· Ik kan niet anders ik ben altijd zo geweest
· Dat zit nu eenmaal in de familie
· Zo is mijn karakter nu eenmaal
· Als ik dit of dat bereik, ben ik goed bezig
· Geluk is niet voor mij weggelegd
· Ik ontmoet altijd de verkeerde mensen

Als je los kunt laten wat je misschien al twintig jaar (of langer) hebt gedacht over gezondheid, ziekte, liefde, geld en leven, de maatschappij en de mensen om je heen. Als je echt los durft te laten en bereid bent op zoek te gaan naar je eigen warme kern en je eigen innerlijk kind durft te gaan ontdekken en leer je om te denken in termen van "oneindige kracht" en "alles is mogelijk" dan openen zich de mogelijkheden voor jou en dan ontmoet je juist die mensen die jij op dat moment nodig hebt. Ga ervan uit dat alles kan gebeuren zoals jij het wenst vanuit je diepste zelf……

Openstellen

Je openstellen voor de eigenliefde is zo simpel als een kind dat zich openstelt voor alle nieuwe dingen om zich heen. Een kind verwondert zich en ervaart. We zouden moeten leren om weer met de onbevangenheid van een kind te kijken en te voelen en contact te maken met ons innerlijk kind en ons hart. 

Pas dan kun je van een onbewust slachtoffer van je verleden een verantwoordelijke volwassene zijn, die zijn/haar geschiedenis kent en zich bewust is van de gevolgen daarvan. Een volwassene die zijn/haar geschiedenis en de gevolgen accepteert en hier niet tegen of mee vecht, maar los durft te laten en durft te vertrouwen op zijn/haar gevoel.

Lief mens je hoeft het niet alleen te doen.............

Neem die uitgestoken hand aan............

Die wordt je niet voor niets aangereikt.....